Voor wie

ICT als middel om de Leefwereld van de oudere te ondersteunen

ICT-middelen lenen zich uitstekend om de zelfstandigheid (in de zin van je eigen dingen kunnen regelen) te ondersteunen en zelfs vergroten. Het is mogelijk om via één app boodschappen, medicijnen, taxivervoer, maaltijdbezorging en zorg op afstand te regelen.

Ook helpt ICT om de ‘wereld te vergroten’. Het internet is een onuitputtelijke bron van vragen en informatie en door deze bron te gebruiken wordt de oudere minder afhankelijk van de zorgverleners om hem heen. Bovendien helpen ICT-middelen om, zonder noodzakelijke tussenkomst van een professional, in contact te komen met familie en kennissen. De derde toepassing in de dagelijkse Leefwereld is het versterken van het gevoel van veiligheid, onder anderen in de vorm van domotica. Tevens dienen ICT-middelen bij uitstek voor het tegengaan van vereenzaming.

De digitale wereld kan uitstekend dienen om sociale contacten weer op gang te brengen en de leefwereld van een kwetsbaar mens te vergroten. Betrokkenheid uit de buurt, in de familie kan weer verhoogd worden.

Vraag de gratis demo aan